eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elsüllyesztett egy norvég hadihajót egy tanker

Súlyos károk keletkeztek egy norvég fregattban, miután nekiütközött egy tartályhajó.

Súlyos károk keletkeztek egy norvég fregattban, és süllyedőben van, miután csütörtökön egy norvégiai kikötőben nekiütközött egy tartályhajó, a balesetben hét ember könnyebben megsérült - közölte a norvég hadsereg.

A Bergen városától északra található Sture kikötőjében tartózkodó Helge Ingstad hadihajó várhatóan elsüllyed, ezért 137 fős legénységét kimenekítették. A balesetet a Sola TS máltai tartályhajó okozta.

Erik Walle, a norvég rendkívüli helyzetek központjának képviseletében azt mondta az NTB helyi hírügynökségnek, hogy a fregatton keletkezett léken át több víz ömlik be a hajótestbe, mint amennyit ki lehet szivattyúzni, s a hajó tatja már mélyen a vízbe merült.

A tankerben nem keletkezett kár, 23 fős személyzete nem hagyta el a hajót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×