eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
2017. június 13-i kép Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszterről egy szenátusi bizottsági meghallgatáson Washingtonban. A tárcavezető 2018. november 7-én benyújtotta lemondását, amelyet Donald Trump elnök elfogadott. Trump ezt követően bejelentette, hogy az új tárcavezető jelöléséig Matthew G. Whitaker lesz az ügyvezető miniszter.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Lemondott az amerikai igazságügyi miniszter

Benyújtotta lemondását Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter szerdán. Donald Trump elnök elfogadta a lemondást. Nem sokkal korábban tartott sajtókonferenciéján Trump nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, miszerint Sessions távozik a kormányból.

Az elnök bejelentette: az új tárcavezető jelöléséig Matthew G. Whitaker lesz az ügyvezető miniszter.

A CNN hírtelevízió értesülései szerint Trump kérte fel Sessionst a távozásra. Ezt lemondó levelében a miniszter jelezte is.

A dátumot nem tartalmazó levélben az alabamai politikus fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy mindig az elnök által a 2016-os kampányában meghirdetett politika megvalósításán munkálkodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×