eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Facebook

Teherautón hordoznak egy óriási Orbán Viktor-plakátot Brüsszelben

"Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát" - ez áll az európai liberálisok által 1500 euróért indított mobil kampányplakáton. Magyarországra is eljön a jármű.

Mobil óriásplakáton üzennek Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok, teherautóra szerelt hirdetőtáblájuk a kedden útjára indított akció keretében Brüsszel különböző kiemelt pontjain fog feltűnni, válaszul a magyarországi fejleményekre és kormányzati médiakampányokra.

A plakátot délelőtt az Európai Parlament (EP) épülete előtti téren állították ki, innen a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt székházához, illetve a magyar nagykövetséghez mennek, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot. A brüsszeli akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 euróba került.

A teherautó később Magyarországra is el fog látogatni.

A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát".

A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet:

"Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője levélben tájékoztatta az akcióról párttársait, amelynek kiszivárgott változata szerint megelégelték az EU alapértékei elleni magyarországi támadásokat és a közpénzből finanszírozott médiahadjáratot a párt képviselői ellen, ezért így válaszolnak a magyar kormánynak.

Verhofstadt rövid sajtótájékoztatót tartott, amelynek során úgy vélekedett, hogy

a pénz az egyetlen dolog, amelyet a magyar kormányfő szeret az Európai Unióban, a közös értékeket azonban egyáltalán nem tartja tiszteletben.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor

egy "korrupt illiberális állam" építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az EU ellen hangolja a lakosságot.

Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy "rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát" Magyarországon.

Sajtóhírek szerint a kampányt az Európai Néppárt szerdán kezdődő kongresszusára időzítették.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×