eur:
394.41
usd:
364.11
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Új tervet dolgoznak ki a menekültpolitika kezelésére

Herbert Kickl szabadságpárti osztrák belügyminiszter hétfőn megerősítette kételyeit az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban. Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján Kickl közvetve elítélte, hogy - mint az APA hírügynökség jelentette - az egyezmény kényszercselekvést írhat elő az abban résztvevők számára.

Kickl jelezte, hogy jelenleg elemzik a csomagot, és ezzel kapcsolatban azt, hogy az milyen veszélyeket rejthet magában Ausztriára nézve. A magyar belügyminiszter az APA szerint jelezte: Magyarország nem hagyja, hogy előírják számára, miként kezelje a migrációt.

Dánia és Ausztria új tervet dolgoz ki

Kickl és Pintér találkozójának középpontjában, a menekültpolitika és a határbiztonság állt.

Sajtótájékoztatóján az osztrák belügyminiszter kiemelte: Magyarország fontos partner az európai menekült és migrációs politika paradigmaváltásának előmozdításában.

Pintér Sándor hangsúlyozta: az elnökség lehetőség Ausztria számára arra, hogy az európai politikát elmozdítsa a menekültpolitika új irányába. Kickl elmondta, hogy Dániával együtt decemberig kidolgoznak egy hét pontból álló tervet a menekültpolitika kezelésére.

Focihuligánok és rendőrlovak

A két politikus tárgyalt az osztrák lovasrendőrség kiépítéséről. Magyarország két rendőrlovat ajándékozott Ausztriának, és szakértőket is rendelkezésre bocsát, hogy segítsék az osztrák lovasrendőrség felállítását. Pintér Sándor elmondta, hogy Magyarország kiváló tapasztalatokat szerzett a lovasrendőrséggel a határvédelemben, a vidéki rendőri jelenlét és a focihuligánok elleni fellépés területén.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×