eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

A Florence trópusi vihar után óriási moszkitók lepték el Észak-Karolinát

Amerikai sajtójelentések szerint a Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.

A világ jelenleg ismert legnagyobb vérszívó moszkitóinak milliói rajzanak a déli tagállam vihar sújtotta vidékein.

Az óriásszúnyogok árvizes területeken, nedves földben helyezik el tojásaikat, a lárvák hat napon belül óriási, a normálisnál háromszor nagyobb szúnyogokká fejlődnek.

Roy Cooper kormányzó elrendelte, hogy azonnali hatállyal négymillió dollárt szabadítsanak fel az állam költségvetéséből a szúnyogok elleni védekezésre. A rovarok 27 megyét árasztottak el, az egyik megye egészségügyi igazgatója, Scott Harrelson egyenesen közegészségügyi válságról beszélt a sajtónak. A kormányzói hivatal ugyanakkor megnyugtatta a helybélieket, hogy bár a szúnyogok közegészségügyi problémát jelentenek, csípésük erős, de ez a fajta moszkitó nem terjeszt betegségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×