eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Cápatámadás váratlan helyen

Több mint 80 év után először történt halálos cápatámadás az Atlanti-óceán massachusetts-i partvidékén, egy szörfös vesztette életét szombaton.

A húszas éveiben járó férfi egy társával szörfözött Cape Cod térségben, amikor a tengeri ragadozó megtámadta. Barátja húzta ki a sérült férfit a partra, akit elsősegélyben részesítettek. Kórházba szállítása után azonban belehalt sérüléseibe. A térség strandját lezárták - közölte a helyi rendőrség.

A cápatámadásokat nyilvántartó sharkattackdata.com honlapja szerint utoljára 1936. július 25-én történt halálos támadás Massachusetts állam partjainál.

Idén azonban már másodszor támadt emberre cápa a térségben. Augusztus 15-én egy 61 éves New York-i férfi lett cápatámadás áldozata, jelenleg egy bostoni kórházban lábadozik.

Idén többször látták cápát Cape Cod térségben, ezért augusztus végéig legalább 25 alkalommal kellett lezárni a strandokat, ami kétszerese az évi átlagnak - közölte a Nemzeti Parkszolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×