eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Brüsszel, 2018. augusztus 16.A halszem optikával készített felvételen óriási virágszőnyeget állnak körül érdeklődők Brüsszel főterén, a Grand Place-on 2018. augusztus 16-án. Az 1800 négyzetméter lefedéséhez több mint félmillió dáliát és begóniát használtak fel, a motívumokat a mexikói Guanajuato régió népművészetéből kölcsönözték. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak Brüsszelben

Kétnapos magyar kulturális és gasztronómiai fesztivál kezdődött szombaton Brüsszelben, ahol egyebek mellett könnyű- és népzenei, illetve jazzkoncertek, táncelőadások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A belvárosi Cinquantenaire parkban második alkalommal megrendezett HUNGAstRY fesztiválon a látogatók a magyar gasztronómia és iparművészet remekeivel ismerkedhetnek.

A rendezvénysátorban játékos és zenés gyerekprogramokat, kézműves foglalkozást, jógaoktatást, filmvetítést tartanak, valamint Rubik-kocka-, gombfoci- és csocsóversenyeket rendeznek. A workshop sátorban gasztrobemutatókra, borkóstolásra kerül sor, Gál Helga sommelier részvételével.

Emellett szabadtéri akadályversenyeket, ügyességi játékokat, fejtörőket rendeznek, de lesz cserkészfoglalkozás és óriásbáb-felvonulás is.

A Magyarország uniós állandó képviselete által szervezett rendezvényen megtekinthető a 170 éves Magyar Honvédség önálló interaktív kiállítása, és huszárbemutatót is tartanak. Szentendre város önálló rendezvénysátrában jeleníti meg főterét, élő zenével, helyi ételkülönlegességekkel, művészeti kiállítással.

A vásársoron az árusok kézműves termékeket, lángost, kürtőskalácsot, magyar borokat, pálinkát és söröket kínálnak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×