eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Maeszai, 2018. július 4.A thaiföldi haditengerészet által közreadott képen néhány fiú a Tham Luang-barlangban 2018. július 4-én. megtalálták egy edzőjével együtt június 23-án eltűnt ifjúsági labdarúgócsapat tizenkét játékosát az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A barlangba betört víz által a külvilágtól elzárt tizenhárom emberhez sikerült eljutni a mentőknek és egészségügyiseknek, de a kimentésük legbiztonságosabb módját még keresik. (MTI/AP/A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldala)
Nyitókép: MTI/AP/A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldala

Elkezdték kihozni a barlangban rekedt gyerekeket Thaiföldön

A thai hatóságok megkezdték a mentési műveletet. Korábban azt nyilatkozták a thaiföldi barlangban rekedt ifjúsági focicsapat tagjainak kimentésén dolgozó szakemberek, hogy az elkövetkező 3-4 napban nyílhatnak a legjobb lehetőségek a felszínre hozatalukra, mielőtt újabb heves esőzések sújtják a területet.

A mentőcsapat helyi idő szerint 10 órakor lépett be a barlangba. Európai idő szerint az első fiúk legkorábban vasárnap délután juthatnak ki a barlangból - írja a BBC. A thai tisztviselők azt is közölték, hogy a csapdába esett csoport és családjaik is tájékoztatást kaptak a tervről.

Az akció kezdete előtt minden nem létfontosságú személynek el kellett hagynia a helyszínt, így csak a búvárcsapatok, orvosok és a biztonsági erők maradtak a barlang bejáratánál.

Tizenhárom külföldi búvár és öt a thai haditengerészetből vesz részt a mentési misszióban.

A BBC azt írja: nem világos, hogy a fiúkat hogyan szállítják.

"Ma van a nagy nap" - mondta a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn. "A fiúk készek minden kihívásra" - tette hozzá.

A mentés - amelyben 13 külföldi és öt thaiföldi búvár vesz részt - három-négy napot is igénybe vehet - írja az MTI. A csoport június 23-a óta raboskodik az elárasztott barlang fogságában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×