eur:
392.44
usd:
362.46
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Peking, 2018. június 8.Hszi Csin-ping kínai elnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök kezet fog az aláírt szerződések dokumentumainak kicserélése után a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. június 8-án. Az orosz államfő részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SESZ) tagországai államfői tanácsának másnap kezdődő, kétnapos ülésén, Csingtaóban. (MTI/EPApool/Szergej Csirikov)
Nyitókép: Szergej Csirikov

Megizzasztja az orosz elnök a kínait

Vlagyimir Putyin orosz szaunát ajándékozott Hszi Csin-pingnek.

Egy kisebb ház nagyságú berendezésről van szó, amelynek látványtervét péntek este Csingtaóban az orosz elnök személyesen mutatta be tárgyalópartnerének, sőt mutatott neki egy kis fadarabot is, hogy lássa, milyenből fából készülnek majd a szauna gerendái.

A kínai elnök kiválasztja a szauna helyét, és az orosz szakemberek ott fogják majd azt összeácsolni, méghozzá kétszáz éves altaji cédrusból készült gerendákból.

Tavalyelőtti pekingi látogatásán Vlagyimir Putyin egy doboz fagylaltot ajándékozott Hszi Csin-pingnek, mert ő korábban megemlítette, hogy szereti az orosz fagylaltot.

Az orosz elnök háromnapos látogatásra érkezett pénteken Kínába, ahol Hszi Csin-pinggel együtt szombaton és vasárnap részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet 18. csúcstalálkozóján Csingtaóban.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×