eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Megvan, ki irányítja a szakértői kormányt Olaszországban

Az olasz államfő Carlo Cottarelli közgazdászt bízta meg szakértői kormány felállításával.

Sergio Mattarella olasz államfő Carlo Cottarelli közgazdászt bízta meg hétfő délelőtt azzal, hogy állítson fel szakértői kormányt. Cottarelli elfogadta a megbízatást - közölte az olasz elnöki palota.

A 62 éves közgazdász vezette kormány már a héten bizalmat kérhet a római parlamentben.

Carlo Cottarelli korábban magas beosztásban dolgozott a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF).

Ősszel lehetnek újabb választások

Első sajtónyilatkozatában Carlo Cottarelli olasz miniszterelnök-jelölt két forgatókönyvet vázolt fel hétfőn, miután elfogadta az államfőtől a kormányalakítási megbízatást.

Cottarelli elmondta, hogy a héten ismerteti kormánya programját a parlamentben. Ha bizalmat kap, akkor a szakértői kormány 2018 végéig vezeti Olaszországot és a következő választások 2019 elején lehetnek. Ám ha kormányát leszavazza a törvényhozás, akkor augusztus után ismét általános választást tartanak Olaszországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×