eur:
394.64
usd:
366.06
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A román elnök ismét a miniszterelnök lemondását követelte

Klaus Iohannis román elnök ismét Viorica Dancila miniszterelnök lemondását követelte, elégtelennek tartva a kormány gazdasági teljesítményét az idei első negyedévben.

Iohannis azt követően elemezte ki a kormány gazdasági teljesítményét, hogy a pénzügyminisztérium közzétette az állami költségvetés első negyedévi mérlegét. Megállapította, hogy a bevételek abszolút értékben ugyan nőttek, de jóval elmaradnak a tervezett szinttől. A kiadások ugyanakkor 22 százalékkal nőttek, ezért

óriási nyomás nehezedik az államháztartásra.

Iohannis szerint a kormánynak nincsenek megoldásai a helyzet kiigazítására, ezért Dancilának sürgősen le kell mondania.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×