eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Új-Zéland megelégelte, hogy folyton lefelejtik a világtérképekről

Megelégelve, hogy gyakran "megfeledkeznek" róla, Új-Zéland kampányt indított annak érdekében, hogy ezentúl az összes világtérképre felkerüljön.

Az egyebek között lélegzetelállító tájairól, a Mount Everestet elsőként meghódító Edmund Hillaryről és A Gyűrűk Ura-filmekről ismert csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke, Jacinda Ardern és az új-zélandi komikus, Rhys Darby egy tréfás videóval járultak hozzá az új-zélandi turisztikai hivatal (Tourism New Zealand) #getNZonthemap elnevezésű kampányához.

A héten közzétett és óriási népszerűségnek örvendő kisfilmben Darby nyomozásba kezd, amikor felhívják a figyelmét arra, hogy hazáját rendszeresen lehagyják a világtérképekről. Némi kutakodás után óriási - az ő szavaival élve "az első Holdra-szállásnál és a Loch Ness-i szörnynél együttvéve is nagyobb" - összeesküvést sejt a háttérben.

A komikus a hanyagolás lehetséges okai közé sorolja, hogy Ausztrália el akarja csaklizni a turistákat Új-Zélandtól, de felmerül benne az a gondolat is, hogy talán az ország alakjával lehet valami baj, mert "kicsit olyan, mint egy félig már megevett bárányborda".

Az elmúlt években Új-Zélandot valóban sok térképről lefelejtették, holott az ország nagyobb mint az Egyesült Királyság és kétharmada Japánnak, valamint Németországnak. A vétkesek között van a washingtoni Smithsonian Intézet, az ENSZ és a BBC is. Az új-zélandi kormány eddig is igyekezett humorral kezelni a problémát, a honlapján megjelenő 404-es hibaoldalon például egy Új-Zéland-mentes világtérkép látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×