eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Illegális olajkútnál keletkezett tűz – többen meghaltak

Legkevesebb tízen meghaltak és negyvenen megsebesültek szerdára virradóra Indonéziában egy illegálisan működtetett olajkútnál bekövetkezett tűzben, és több ház is a lángok martalékává vált.

Az indonéz katasztrófaelhárítási ügynökség szóvivője, Sutopo Nugroho közölte: a nyugati fekvésű Aceh tartomány Pasir Putih nevű településén keletkezett tüzet még nem sikerült eloltani.

Az Antara indonéz hírügynökség úgy tudja, a település lakói olajat gyűjtöttek az évek óta illegálisan üzemeltetett kút körül a felszínen, amikor hajnal előtt felcsaptak a lángok. Az Antara szerint a sérültek súlyos égési sebeket kaptak.

A katasztrófaelhárítási ügynökség feltételezése szerint a tüzet egy vezetéken végzett hegesztés idézhette elő. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy egy olajtócsa kapott lángra.

Indonéziában gyakori, hogy a helyiek, bár ez törvénysértő, továbbra is használnak olyan olajkutakat, amelyek gazdasági kiaknázásával korábban felhagytak a vállalatok.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×