eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Meghalt az egyik leggazdagabb német

Elhunyt a Media Markt elektronikai kiskereskedelmi cég egyik alapítója, az egyebek között ezt a céget is irányító Ceconomy legnagyobb, 21 százalékos tulajdonosa, Erich Kellerhals.

A december 25-én elhunyt 78 éves vállalkozó az egyik leggazdagabb német volt, vagyonát 2 milliárd dollár becsüli az amerikai Forbes magazin.

Kellerhals feleségével és két üzletemberrel 1979-ben alapította a Media Marktot. A ma már Media-Saturn néven futó üzlethálózatnak több mint ezer boltja van 15 európai országban, köztük Magyarországon.

A Cecenomy árfolyama csütörtökön 15 óra körül 12,31 eurón állt a frankfurti értéktőzsdén, ami 4,54 százalékos erősödés a szerdai záróértékéhez képest.

A részvénydrágulást az a találgatás váltotta ki, hogy a Cecenomy menedzsmentjének sikerül megállapodnia a vállalkozó örökösével az online értékesítés felé történő határozottabb elmozdulásról, amitől Kellerhals ódzkodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×