eur:
393.44
usd:
364.36
bux:
72038.24
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Drámai videó: kis híján meghalt egy észak-koreai katona, miközben délre szökött

Drámai videó: kis híján meghalt egy észak-koreai katona, miközben délre szökött

Az ENSZ dél-koreai parancsnoksága hozta nyilvánosságra a különleges felvételt.

A háború vége óta mintegy 30 ezer ember szökött meg Észak-Koreából és menekült Dél-Koreába, de csak kevesen próbálkoznak ott, ahol ez a katona, vagyis a demilitarizált övezeten keresztül. Ez a terület ugyanis tele van aknákkal és szinte végig kerítés szegélyezi, ezért a többség inkább Kínán át kerül - írta a Guardian.

Íme a felvételek: fölül a teljes, alul egy rövidebb változatban.

A felvételen az látszik, hogy a szökevény egy katonai járművel hajtott a határ felé, megállás nélkül áthaladt egy ellenőrzőponton, majd útja végén a kocsijából kiszállva menekült tovább. 

Ekkor utolérték, lőni kezdtek rá. Több golyó is eltalálta, de elérte a demilitarizált övezetet, ahová már nem mentek utána a katonák. A hőkamerás felvételeken az is látszik, ahogy dél-koreaiak lassan odakúsznak, hogy kimentsék.

A dél-koreai hatóságok szerint a férfi már öntudatánál van, gyógyul a sérüléseiből és a beleiben talált rengeteg bélférget is eltávolították.

Az ENSZ-parancsnokság szóvivője azt mondta, hogy a demilitarizált övezetnél tüzet nyitó észak-koreai katonák megsértették a fegyverszüneti egyezményt, és üldözés közben a határt is átlépték. Az észak-koreai vezetés egyelőre nem kommentálta a katona szökését.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

A 2023-as ingatlanpiacot is jelentősen érintő makrogazdasági környezet, magas inflációs ráta és kamatköltségek, továbbá a regionális irodapiac bérbeadási nehézségei ellenére a GTC Group a 2023-as pénzügyi évben is sikeres időszakot zárt – jelentette ki Nagy Gyula, a cég vezérigazgatója. A számokat értékelve hozzátette, hogy a 2024-es évben tovább folytatják a cégcsoport növekedési stratégiájának megvalósítását, többek között megcélozzák a nyugat-európai piacokat, és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a már megkezdett zöld átállásra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×