eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Búcsút mondhatunk a nyári időszámításnak

Finnország a nyári időszámítás eltörlését szeretné elérni az EU-nál.

A finn kormánynak aktívan fel kell lépnie az Európai Uniónál a nyári időszámítás irányelvének eltörlése érdekében - közölte a helsinki parlament illetékes bizottsága.

A szállítási és közlekedési bizottság azután nyújtotta be az az ajánlását a kormánynak, hogy több mint 70 ezer finn állampolgár kérte petíticióban a nyári időszámítás beszüntetését.

Észak-Amerika nagy részén és Európában a nyári időszakban energiatakarékossági okból egy órával előre állítják az órákat, így este egy órával tovább van világos, míg másütt nem követik ezt a gyakorlatot.

A bizottság közölte, hogy több szakértőt meghallgatott, akik szerint az emberek nem alkalmazkodnak zökkenésmentesen a változáshoz. Hozzátette: az órák előreállítása rövid távú alvászavarokat okoz, csökkenti a munkaképességet és komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

"Az elsődleges cél az óraátállítás egységes leállítása az Európai Unió-szerte" - áll a bizottság közleményében.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×