eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hajsza indult - öt helyszínen támadt a müncheni késelő

Több embert megsebesített egy ismeretlen késes támadó szombat délelőtt a németországi Münchenben, a sérültek közül senki nincs életveszélyben - közölték a hatóságok.

A rendőrség közlése szerint a késelő öt helyszínen támadt áldozataira, összesen négy vagy öt embert sebesített meg könnyebben.

A Bild később azt írta, hogy a bajor rendőrség különleges erői elfogták a támadót. Az eset miatt készültséget rendeltek el, a rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat arra az időre, amíg a tettest nem fogják el.

Az ügyben hamarosan sajtótájékoztatót tartanak.

Az első érintett helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt. A további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették. A hajsza miatt a városban több helyszínről is szirénaszó hallatszott.

A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos férfit keres, aki egy fekete kerékpárral közlekedik. Személyleírást is közöltek róla. A rendőrség Twitter-oldalán felszólította a lakosságot, információkkal segítsék munkájukat, hogy mielőbb elfoghassák a tettest.

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×