eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Váratlanul Afganisztánba utazott az amerikai védelmi miniszter és a NATO-főtitkár

Váratlanul Afganisztánba utazott az amerikai védelmi miniszter és a NATO-főtitkár

Előzetes bejelentés nélkül Kabulba érkezett szerdán James Mattis amerikai védelmi miniszter és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár - erősítette meg az észak-atlanti szövetség Eltökélt Támogatás (Resolute Support) elnevezésű műveletének szóvivője.

A tervek szerint Mattis és Stoltenberg találkozik Asraf Gáni afgán államfővel. A megbeszélésen jelen lesznek amerikai parancsnokok, katonák, az afgán hadsereg kiképzésére és támogatására összpontosító Eltökélt Támogatás küldetés tagjai - mondta Bill Salvin, a NATO és az amerikai erők szóvivője.

A megbeszélések témája várhatóan az új afganisztáni amerikai stratégia lesz, amelyet augusztusban jelentett be Donald Trump elnök.

Mattis nemrégiben közölte, hogy több mint háromezer amerikai katonát vezényelnek Afganisztánba, válaszul a felbátorodott tálib szélsőségesek tevékenységére, amely fokozott terhelést jelent az afgán erőknek.

Hasonlóképpen számos NATO-tagállam számolt be arról, hogy mérsékelten növeli katonai kontingensének létszámát Afganisztánban.

Nem sokkal Mattis és Stoltenberg megérkezése után - az afgán belügyminisztérium tájékoztatása szerint egyelőre ismeretlenek - rakétát lőttek ki, amely a kabuli repülőtértől nem messze a földbe csapódott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×