eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Londoni támadás: nem tud magyar érintettről a külügyi tárca

Londoni támadás: nem tud magyar érintettről a külügyi tárca

Pénteken két európai fővárosában is terrorcselekmény történt, Párizsban egy katonára támadtak, Londonban egy metrószerelvényen volt robbanás.

A londoni támadásnak az eddigi hírek alapján 22 sérültje van, egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: továbbra sem tudni arról, hogy lenne magyar érintettje a péntek délelőtti londoni terrortámadásnak,

a nagykövetségre és a konzulátusra egy hívás sem érkezett bajba került magyartól vagy hozzátartozótól.

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország szolidaritásáról biztosítja Nagy-Britanniát és Franciaországot. Az, hogy újabb terrorcselekmények fordultak elő, szükségessé teszi azt kérdést, valóban helyes-e, hogy még mindig nem a biztonság megteremtése, helyreállítása áll az európai politikák középpontjában, nem a biztonság a vezérgondolat az illegális bevándorlásról folytatott vitákban - mutatott rá.

A külügyminiszter hangsúlyozta: az európai politikai vezetők kötelessége lenne végre visszaadni Európának és az európai embereknek a biztonságot, ez lenne a felelősségük, ahelyett, hogy továbbra is az illegális bevándorlás mellett sorakoztatnak fel "általában hamis érveket".

Pénteken terrorcselekmény történt a londoni metróban, a District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál. Egy szerelvényen szemtanúk beszámolói szerint kisebb robbanás volt a reggeli csúcsforgalom idején.

Péntek reggel katonára támadt egy késsel felfegyverzett férfi Párizs központjában, az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomozást indított.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×