eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A bécsi érsek is méltatta a magyar programot

A vatikáni külügyminisztert követően most a bécsi érsek is méltatta a keresztények megsegítésére létrejött magyar programot, a Hungary Helps kezdeményezést - számolt be róla az M1 aktuális csatorna szombaton.

A magyar kormány az üldözött keresztények megsegítésére indította el a programot, amelyet a Szentszék jó példának tart más országok számára is.

A bécsi érsek, Christoph Schönborn szombaton Vácon azt mondta az M1 stábjának, hogy hálás a magyar kormánynak a programért, amellyel a bajba jutott embereket, a háború sújtotta övezetekben élőket segíti. Hozzátette: ennek köszönhetően pedig ezek az emberek ott maradhatnak és élhetnek a hazájukban és ez fontos.

Rétvári Bence, az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a program célja, hogy azt, amit a kormány a Magyarországra érkező migránsokra fordítana, inkább a származási országukban költse el, helyi fejlesztésekre. Így az ott élőknek el se kellene indulniuk Európa felé - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×