eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Megszólalt a turkui késelő

Megszólalt a turkui késelő

A turkui bíróság kedden elrendelte Abderrahmán Meskának, a finnországi pénteki késelés fő gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Meska beismerte, hogy ő végzett egy 31 és egy 68 éves nővel, és sebesített meg további hat nőt és két férfit az ország délnyugati részén található városban.

A 18 éves Meska zárt ajtók mögötti meghallgatásán

tagadta, hogy terrorista indíték vezérelte volna, vagy hogy végezni akart volna áldozataival.

"Amit a nyomozók eddig kiderítettek, az nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy terrorcselekménynek minősítsük a történteket" - erősítette meg Kaarle Gummerus, a marokkói származású menedékkérő ügyvédje is.

Meska lőtt sebbel kórházban fekszik - a combján érte a lövedék elfogásakor -, onnan jelentkezett be a bíráknál videóhívással. A Finnországba 2016-ban érkezett Meska ellen egyelőre nem emeltek vádat.

A finn rendőrség szerint a turkui támadóval szemben terrorista szándékkal elkövetett, kétrendbeli gyilkosság, valamint terrorista szándékkal elkövetett, nyolcrendbeli gyilkossági kísérlet miatt emelhetnek vádat.

További három marokkói gyanúsított a nap folyamán tesz vallomást az ügyben, egy eddig őrizetben lévő társukat elengedték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 18 és 28 év közötti gyanúsítottak milyen szerepet játszhattak a támadásban.

Finnországban első alkalommal indítottak nyomozást terrorizmussal kapcsolatba hozható bűncselekmény miatt.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×