eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Őrizetbe vételek a késeléses gyilkossággal kapcsolatban Turkuban

Négy embert őrizetbe vett szombatra virradóra a finn rendőrség az előző napon elkövetett késeléses támadással összefüggésben - közölték a hatóságok.

Az FNB finn hírügynökség idézte szombat reggel Markus Laine finn rendőrparancsnokot, aki szerint megkezdték az őrizetbe vett személyek kihallgatását, tisztázandó a részvételüket a bűncselekményben. A rendőrparancsnok a folyamatban lévő nyomozati eljárásra tekintettel nem bocsátkozott részletekbe.

Péntek délután a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában egy férfi késsel támadt a járókelőkre. A rendőrség tájékoztatása szerint ketten meghaltak. Szombati híradások szerint nem hat, hanem nyolc embert szállítottak sebesülésekkel Turku egyetemi kórházába. Háromnak súlyos az állapota, őket intenzív osztályon látják el.

A rendőrség lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható, egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövető is lehetett. Pár órával később ugyanakkor azt mondták, hogy egyelőre csak egy gyanúsítottjuk van. Egyes hírek szerint a támadó külföldi. Markus Laine szerint egyelőre nem hallgatták ki, de megteszik, mihelyt az egészségi állapota megengedi.

A támadást egyelőre nem minősítették terrorcselekménynek, noha ezt sem zárják ki. Az utcai késelést követően azonnal fokozták a biztonsági intézkedéseket a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 19:46
×
×
×
×