eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Vízum a Brexit után sem kellene

Az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnése után sem kellene vízumot igényelniük a szigetországba utazó EU-polgároknak a brit kormány legújabb javaslata szerint - írja a Magyar Idők.

A munkavállalás, tanulás vagy hosszú távú letelepedés céljából érkezőknek azonban engedélyért kellene folyamodniuk – írja a BBC-re hivatkozva a Magyar Idők.

A brit belügyminisztérium érvelése szerint a bevándorlás kezelése nem csupán a határok ellenőrzéséről szól, hanem arról is, hogy ki kap munkavállalási engedélyt, illetve szociális juttatásokat. Az ellenzék azonban máris tiltakozni kezdett a javaslat ellen. A Munkáspárt szerint a vízummentesen érkezők tovább maradhatnak és illegálisan vállalhatnak munkát, mozgásukat szinte lehetetlen lesz ellenőrizni. A kormány azonban éppenséggel a munkaadókra, az önkormányzatokra, a bankokra és a lakásukat kiadókra támaszkodna, hogy betartják és betartatják a szabályokat.

Míg az EU-állampolgárok jelenleg szabadon utazhatnak, tanulhatnak és vállalhatnak munkát Nagy-Britanniában, a szigetország az unión kívüli országok közül 56 állam polgárainak teszi lehetővé a vízummentes beutazást. Ez hat hónapos ott-tartózkodásra jogosít fel – emlékeztet a BBC.

A The Times napilap szerint az új rendszert fokozatosan vezetnék be azután, hogy az Egyesült Királyság uniós tagsága 2019 márciusában megszűnik. A kormány arra számít, hogy az Európai Unió hasonló intézkedéseket vezet be a brit állampolgárokkal szemben - olvasható a Magyar Időkben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×