eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A politikusoknak is jár a nyaralás – Itt pihen Putyin és Merkel

A politikusoknak is jár a nyaralás – Itt pihen Putyin és Merkel

A világ vezető politikusainak is szükségük van kikapcsolódásra: Angela Merkel az olasz Alpokban, Vlagyimir Putyin pedig Szibériában tölti a jól megérdemelt nyári szünetet - derül ki a Magyar Idők összeállításából.

Az egész internet rácsodálkozhatott a Vlagyimir Putyin nyaralásán készült fotókra, amelyeken az orosz elnök épp Szibériában horgászik és vadászik, sőt, búvárkodás közben lándzsával üldözi a halakat. Putyin nem egyedül érkezett a szibériai Tuva Autonóm Köztársaságba: a háromnapos nyaralásra védelmi minisztere, Szergej Sogju is elkísérte. 

A kanadai Justin Trudeau is előszeretettel mutogatja magát a közösségi oldalakon, azonban – tőle szokatlan módon – még nem jelentkezett be idei vakációjáról. Sajtóforrások szerint a liberális politikus Kanada egy délkeleti tartományában, Új-Skóciában nyaral a családjával. Úgy tűnik, hogy Trudeau tanul a hibáiból, ugyanis a kanadaiak nem nézték jó szemmel, amikor miniszterelnökük idén januárban magánrepülő-géppel érkezett a Bahama-szigetekre.

Az európai politikusok nagyobb figyelmet fordítanak a nyaralásuk zavartalanságára, így viszonylag ritkán látunk fotókat a fürdőző brit miniszterelnökről vagy a napozó Angela Merkelről. Utóbbi azért sem lehetséges, mert a német kancellár általában a hegyvidéken vakációzik: három pihentető hét erejéig idén nyáron is az olasz Alpokba vonult vissza.

A politikusoknak is jár a nyaralás – Itt pihen Putyin és Merkel

A szemfüles paparazzik persze lencsevégre kapták a kancellárt, akiről kiderült, hogy 2013 óta mindig ugyanazt a kockás inget hordja túrázáskor. A nyaralás egészére is jellemző a szerénység: sajtóértesülések szerint Merkel és férje éjszakánként kétszáz eurót fizet a „mindössze” négycsillagos szállodában.

Az olasz miniszterelnöknek azonban még ennyire sem futja: Paolo Gentiloni a migránsválság közepette csak líbiai munkautak miatt hagyhatja el irodáját. Az olasz sajtó szerint kicsi az esély rá, hogy a kormányfő az ősz kezdetéig hosszabb kirándulásra indul.

Theresa May nem követi olasz kollégája példáját, és az akadozó brexittárgyalások ellenére is vakációzik. A brit miniszterelnök először az olaszországi Garda-tó partján töltött pár napot, augusztus 14-ig pedig két hétig nyaral Svájcban.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×