eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Újabb emberét menesztheti Donald Trump

Újabb emberét menesztheti Donald Trump

Az NBC szerint az afganisztáni amerikai csapatok főparancsnokának felmentését fontolgatja Donald Trump amerikai elnök

Egy, az elnök tanácsadóival nemrég, a Fehér Házban tartott megbeszélésről származó információira hivatkozva állítja az NBC, hogy Donald Trump nemrég felvetette: mentsék fel az Afganisztánban lévő amerikai csapatok főparancsnokát, John Nicholson tábornokot.

A riport szerint az amerikai elnök mindezt azzal indokolta, hogy nem állnak nyerésre az Egyesült Államok történetének leghosszabb háborújában, az afganisztáni beavatkozásban. Ám Donald Trump nemcsak tábornokával volt elégedetlen, hanem az új Afganisztán-stratégia kidolgozásával megbízott tanácsadóival is, továbbá azzal, hogy míg Kína ritka nyersanyagokat bányásztat az ázsiai országban, addig az Egyesült Államok nem.

A csaknem kétórás megbeszélésen az NBC szerint jelen volt mások mellett James Mattis védelmi miniszter, Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, Rex Tillerson külügyminiszter és Herbert McMaster nemzetbiztonsági tanácsadó.

Dana White, a védelmi minisztérium szóvivője úgy fogalmazott a csatornának, hogy James Mattis miniszter bizalma "töretlen Nicholson tábornok vezetői képességeiben", a Fehér Ház azonban nem reagált a riportra.

Az elnök a Fehér Házról

Maga az elnök egy másik sajtóhírre reagált legutóbbi Twitter-bejegyzésében, amelyben cáfolta, hogy szemétdombnak nevezte volna a Fehér Házat. A Sports Illustrated című sportmagazinban és egy internetes golfportálon ugyanis nemrég az az állítás jelent meg, hogy a hétvégéken látogatott golfklubjai egyikében beszélgetve az elnök úgy fogalmazott: azért van gyakran távol Washingtontól, mert "a Fehér Ház egy szemétdomb". Az amerikai elnök azonban a Twitteren leszögezte, hogy szereti a Fehér Házat. "Az egyik legszebb épület (lakóház), amelyet valaha láttam, de a Hamis Hírek azt állítják, hogy szemétdombnak hívtam - TOTÁLIS VALÓTLANSÁG" – tette hozzá Donald Trump.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×