eur:
395.98
usd:
370.1
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál

Csökkentették a terrorkészültséget

Csökkentették szombaton a nagy-britanniai terrorkészültséget a manchesteri robbantás után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. Az intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.

Theresa May brit miniszterelnök szombaton a kormány válsághelyzeti tanácskozó testületének (COBRA) értekezletén elnökölt. Az ülés utáni nyilatkozatában bejelentette: a brit elhárítás (MI5) kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (JTAC) szombaton úgy döntött, hogy eggyel alacsonyabb szintre mérsékli a terrorellenes készültséget.

A készültségi szint visszaállt a korábbi, második legmagasabb szintre, amely súlyos mértékű terrorfenyegetettséget jelez, de nem számol azonnali újabb terrortámadás veszélyével.

Theresa May bejelentette azt is, hogy a manchesteri merénylettel összefüggésben 11 ember van őrizetben.

Címlapról ajánljuk
Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×