eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Sokkolta az angolokat a mai rémhír

Sokkolta az angolokat a mai rémhír

Csütörtök délelőtt kamerák gyűltek össze a királyi lakhely, a londoni Buckingham Palota előtt. Elterjedt a rémhír, hogy az éjszaka elhunyt a királynő férje: Fülöp edinburghi herceg. A The Sun című bulvárlap siettében lejelentette az álhírt, amit azután átvett több francia újság. Pedig más sem történt, minthogy a királyi udvar összehívta a tudósítókat, ugyanis Fülöp herceg közölte, hogy - tekintettel idős korára - ősztől már nem vállal rendszeres ceremoniális feladatokat.

Fülöp herceg júniusban 96 éves lesz, és már valamivel fáradékonyabb, mint korábban volt. Őszig még tele van sűrű megjelenésekkel és ceremoniális feladatokkal az előjegyzési naptára, de azután többé-kevésbé visszavonul.

2016-ban 110 alkalommal kellett megjelennie valamilyen eseményen, díszebéden, díszvacsorán, parádékon, díszfelvonulásokon, kitüntetéseket nyújtott át, szobrokat és emléktáblákat leplezett le. 780 társadalmi szervezet tagja vagy elnöke.

Szerdán a londoni krikettstadionban vett részt egy új lelátó felavatásán - elegánsan, fiatalosan -, és leleplezte az eseményt megörökítő emléktáblát, majd odaszólt a körötte állóknak:

"Úgy látszik, én vagyok a világ leggyakorlottabb táblaleleplezője."

Csütörtökön valóban fárasztó feladat várt a királyi párra: a Térdszalag Rend tagjaival vett részt a szokásos évenkénti szentmisén a St. James's király palota kápolnájában, az istentiszteletet díszebéd követte.

És felettük is múlik az idő: novemberben lesz a 70-ik házassági évfordulójuk. Hetven éve annak, hogy a brit iskolákban nevelkedett, fess német-görög-dán származású arisztokrata tengerésztiszt megesküdött a királyi trón ifjú várományosával.

II. Erzsébet királynő is próbál kevesebb feladatot vállalni, de államfői feladatait semmiképp nem hanyagolhatja el. A minap Theresa May miniszterelnököt fogadta, aki kérte tőle a Képviselőház választások előtti feloszlatását.

A Fülöp herceg halálhírét közlő újságok tehát elsiették a dolgot. Ő is azt mondhatja, amivel az amerikai író, Mark Twain kommentálta az annak idején róla közölt álhírt: "Az elhunytamról közölt jelentések meglehetősen túlzóak".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×