eur:
394.43
usd:
365.32
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Ismerték a biztonsági szolgálatok a stockholmi merénylőt

A stockholmi teherautós merénylet miatt letartóztatott férfi személye feltűnt már a svéd biztonsági szolgálatok által gyűjtött információk között - közölte a svéd biztonsági rendőrség parancsnoka szombaton.

Hozzátette ugyanakkor, hogy marginális szereplőként tűnt fel a látókörükben.

Stockholmi sajtótájékoztatóján Anders Thornberg parancsnok megerősítette, hogy a stockholmi gázolásos terrorcselekmény után őrizetbe vett 39 éves, Üzbegisztánból származó férfit gyanúsítják azzal, hogy ő vezette a négy embert halálra gázoló teherautót.

"Semmi sem utal arra, hogy nem a megfelelő ember lenne a kezünk között" - mondta.

A merénylethez használt, lopott teherautóban talált tárgyról a rendőrfőnök azt mondta, hogy az lehet bomba vagy valamilyen gyújtószerkezet is.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×