eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szerb elnökválasztás: Aleksandar Vucic vezet az előzetes, nem hivatalos adatok szerint

A szerb kormánykoalíció jelöltje, Aleksandar Vucic kormányfő vezet a szerbiai elnökválasztáson az első, nem hivatalos adatok szerint.

Az Ipsos közvélemény-kutató több mint 800 szavazóhelyen végzett felmérést, az adatok több mint 63 százalékának feldolgozását követően pedig közölte, a voksok 55,3 százalékát Aleksandar Vucic szerezte meg. A második helyen Sasa Jankovic volt ombudsman végzett 15,8 százalékkal, őt Ljubisa Preletacevic Beli, egy viccpárt jelöltje követi (9,4 százalék), míg Vuk Jeremic volt külügyminiszter a voksok 5,8 százalékát szerezhette meg.

A Szabad Választásokért és Demokráciáért Központ (CeSID) felmérése is hasonló eredményt hozott. Ők az adatok mintegy felének feldolgozását követően közölték, hogy Aleksandar Vucic a voksok 58,8 százalékát szerezte meg.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×