eur:
394.75
usd:
365.15
bux:
71475.29
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Újabb fejlemény az észak-koreai testvérgyilkosság ügyében

Hivatalosan is megerősítette pénteken a malajziai rendőrség, hogy a februárban a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren meggyilkolt észak-koreai férfi Kim Dzsong Nam, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, miként azt széles körben eddig is feltételezték.

A férfinál halálakor Kim Csol névre kiállított útlevelet találtak, és a malajziai hatóságok most először erősítették meg, hogy Kim Dzsong Nam az áldozat.

A hadikommunista diktatúra vezetőjének féltestvérét, Kim Dzsong Il néhai diktátor legidősebb fiát február 13-án gyilkolták meg a malajziai főváros repülőterén. Két nő mérgező anyagot kent az arcára, a holttestben pedig a világ legveszélyesebb idegmérgét, VX-et mutattak ki a vizsgálatok során.

Az őrizetbe vett indonéz és vietnami nő azt vallotta: azt hitték, hogy tévés átverésben vesznek részt. Az ügyben a malajziai hatóságok több észak-koreait is gyanúsítanak, legalább négyen közülük még a gyilkosság napján elhagyták az országot és visszatértek Phenjanba.

Az ügy diplomáciai viszályt okozott Phenjan és Kuala Lumpur között. A diktatúra a holttest haladéktalan átadását követelte, és Malajzia felelősségét is felvetette. A diplomáciai szóváltást követően mindkét ország bekérette külügyminisztériumába a másik állam ottani nagykövetét.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×