eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Mégsem volt áldozata az újabb lavinának Franciaországban

Mégsem volt áldozata az újabb lavinának Franciaországban

Lavina zúdult síelőkre a franciaországi Tignes közelében - adta hírül a BBC. A szemtanúk szerint sok síelőt sodort magával és temetett el a lezúduló lavina, ám végül kiderült, szerencsére senki sem sérült meg.

Az első hírek szerint legalább tucatnyian estek a hó fogságába. Kutyás keresőcsapatok, mentőegységek dolgoznak már a katasztrófa helyszínén. A tignes-i pályán 10 óra 10 perckor zúdult le a hógörgeteg, épp egy kék színű sípályán.

Mégsem volt áldozata az újabb lavinának Franciaországban

Hétfőn több pályát lezártak a környéken a frissen hullott rengeteg hó és a lavinaveszély miatt. Kedden is 4-es szintű lavinariasztás volt a környéken, a skála ötfokozatú. 

A hegyi mentőket azonnal a térségbe vezényelték, és kutyákkal is keresik az áldozatokat. A helikopteres mentést nem tudták megkezdeni a kedvezőtlen időjárás körülmények miatt.

Délben már a tignes-i városháza azt a közölte, hogy csak feldöntött néhány síelőt a lavina, de a közeli síközpont személyzete mindenkit biztonságba tudott helyezni. A mentőegységek szerint nincs áldozata az esetnek.

A környéken legutóbb februárban ölt meg a lavina négy embert.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×