eur:
395.25
usd:
367.61
bux:
71282.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Rakéták csapódtak be Japán partjainál

Észak-Korea több rakétát lőtt ki, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak be - közölték hétfőn hivatalosan Tokióban és Szöulban.

Abe Sindzó japán miniszterelnök arról tájékoztatott újságírókat, hogy Észak-Korea négy ballisztikus rakétát indított el kelet felé, és ezek közül három Japán kizárólagos gazdasági övezetében csapódott be a Japán-tengerbe. "Tokió hevesen tiltakozott emiatt Phenjannál" - mondta a kormányfő. A kormányszóvivő hozzátette: ezek a rakétaindítások "súlyosan fenyegették nemzetbiztonságunkat".

A dél-koreai hadsereg pedig azt közölte, hogy a ballisztikus rakéták - amelyek számát nem határozták meg - mintegy ezer kilométert repültek, és azután csapódtak be a Japán-tengerbe.

A hadsereg korábbi közlése szerint a rakétaindítást - amely akkor még csak egy lövedékről szólt - az Észak-Korea nyugati partján, a kínai határhoz közeli Tungcsang-zsi kísérleti telepen hajtották végre, és ha a rakéták mintegy ezer kilométert repültek, akkor Japánhoz egészen közel csapódhattak be a tengerbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, viszont a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×