eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Bevezették a brit üzletekben a fejadagot

Bevezették a brit üzletekben a fejadagot

Több brit áruházlánc is korlátozást vezetett be a boltjaiban: a zöldségfélékből csak meghatározott mennyiséget vásárolhatnak a vevők, mert fogytán vannak a készletek, és a rossz időjárás miatt nem is érkezik elegendő utánpótlás Dél-Európából.

A kedvezőtlen spanyolországi időjárásra hivatkozva a Tesco nagy-britanniai üzleteiben az Iceberg salátából egy vevő legfeljebb hármat vehet, a Morrisonsnál két saláta a maximális "fejadag", brokkoliból pedig hármat lehet vásárolni. Más láncoknál egyelőre csak az árak emelkednek meredeken, a saláta ára legalább a háromszorosára emelkedett.

Már a kormányfő, Theresa May szóvivője is megszólalt a kérdésben, jelezve, hogy tudnak a problémáról, és az élelmiszer-ipari tárca már figyeli is a helyzetet. A pánik mindenesetre elkezdődött, sosem szoktak ezekből a zöldségekből tömegével vásárolni, most viszont mindenki vinné, hogy híre ment a hiánynak. 

Bevezették a brit üzletekben a fejadagot

A problémát az okozza, hogy Dél-Európában is igen télies lett az időjárás, sokszor esett a hó is, máskor pedig viharok jelentettek gondot a termelőknek, és emiatt lett hiánycikk az importra szoruló Nagy-Britanniában. Sőt mivel a téli szezonban a friss zöldségek nyolcvan százaléka Spanyolországból érkezik az Európai Unióban, így máshol is gondot okozhat.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×