eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Döbbenetes titkokat árult el a brit hírszerzés igazgatója

A James Bond-filmek különleges kütyükért felelős Q-jának való életbeli megfelelője egy nő - árulta el a brit hírszerzés igazgatója.

Alex Younger, az MI6 vezetője, a londoni Women in IT Awards rendezvényen fedte fel a brit titkosszolgálat apró kulisszatitkát, abbéli igyekezetében, hogy a hírszerzéshez való csatlakozásra buzdítsa a hallgatóságot.

"Ha bármelyikőjük szeretne csatlakozni hozzánk... akkor a valódi Q örömmel találkozik vele, és magam is örömmel jelentem be, hogy az igazi Q bizony nő" - mondta Younger.

Az igazgató szerint nem könnyíti meg a brit titkosszolgálat életét, hogy a James Bond-filmekben megjelenő ügynökök mindig sikkesek, és elitegyetemeken végezték a tanulmányaikat.

Younger hangsúlyozta, hogy ezzel ellentétben épp az a fontos számukra, hogy Nagy-Britannia minden egyes közösségéhez elérjenek, ezáltal biztosítva, hogy a legjobbakkal dolgozzanak együtt, függetlenül attól, hogy ki, milyen háttérrel rendelkezik.

Az igazgató egyébként nemrég úgy nyilatkozott, hogy a valódi brit titkosszolgálat nem venné fel soraiba James Bondot, hiába menti meg rendre a világot a katasztrófától.

Younger akkor úgy fogalmazott, hogy a valódi kémeknek bonyolult morális és fizikai kihívásokkal kell megküzdeniük a világ legfélelmetesebb körülményei között, ami eleve kizárja a 007-es alkalmazását, hiszen benne nincs meg a szükséges szilárd erkölcsi tartás.

A szerdai londoni rendezvényen az MI6 vezetője ugyanakkor elismerte, hogy a 007-esnek hála "az összes ellenségünk azt hiszi, hogy minden bokor mögött egy MI6 ügynök lapul, és tízezerszer hatalmasabbnak gondolnak minket, mint amekkora a valóságban vagyunk".

Q karakterét mindig is férfiak alakították a filmvásznon, mások mellett Desmond Llewelyn, Geoffrey Bayldon és John Cleese. A két legutóbbi Bond-filmben, a 007 - Skyfall és a 007 Spectre - A Fantom visszatér című mozikban Ben Whishaw brit színész bújt a kütyüszakértő bőrébe.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×