eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megszólalt Soros György

Theresa May nem marad sokáig hatalmon, mert meg fogja bénítani kormányát a Brexit, Donald Trump pedig egy leendő diktátor, aki el fog bukni - jósolta Soros György a davosi világgazdasági fórumon tartott előadásában.

Soros György kemény szavakkal illette a megválasztott amerikai elnököt Donald Trumpot, aki szerinte "csaló", és kereskedelmi háborút akar kirobbantani, amelynek messzire elérő hatásai érezhetőek lesznek Európában és a világ más részein is. Soros a davosi világgazdasági fórumon üzletemberek és újságírók előtt beszélt arról is, hogy meglepte Trump győzelme, de személyes meggyőződése, hogy

"el fog bukni, mert a vezérlő elvei önellentmondásba vezetnek".

Soros, aki a demokrata Hillary Clinton kampányát támogatta, azt jósolja, hogy a pénzügyi piacok is rosszul teljesítenek majd a Trump-kormányzat keltette bizonytalanságok miatt.

A Brexit kapcsán Soros úgy vélekedett, hogy Theresa May nem marad sokáig kormányon, mert eleve megosztott kabinetet vett át, és csekély a többsége a parlamentben is. Szerinte a font gyengülni fog, felerősödik az infláció, és csökkenni fog az életszínvonal.

"Még eltelik egy kis idő, de majd megdöbbennek a britek, ha azt tapasztalják, hogy kevesebbet ér a pénzük, mert a fizetésük lassabban nő majd, mint ahogy a költségeik emelkednek" - mondta Soros György.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×