eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kötelező az elektromos sokkoló egy légitársaság gépein

Kötelező az elektromos sokkoló egy légitársaság gépein

A Korean Air az első olyan nagy utasszállító légitársaság a világon, amelynek repülőgépein a kötelező felszerelés része az elektromos kábító fegyver – értesült a BBC.

Dél-Korea nemzeti légtársaságának személyzete eddig ötször alkalmazott elektromos kábító fegyvert utasokon repülés alatt – tudta meg a BBC.

Az ázsiai légitársaság kiemelt fontosságúnak tartja, hogy alkalmazottait az elektromos kábító fegyver használatára kiképezze, miután számos kritika érte dolgozóit a repülés során előforduló problémák nem megfelelő kezeléséért. Legutóbb Richard Marx amerikai énekes segített az egyik járatukon egy nem megfelelően viselkedő utas megfékezésében.

A légitársaság egyes repülőgépeinek fedélzetén 2002 óta van elektromos kábító fegyver, ma pedig minden utasszállító gépén legalább egy sokkoló van, míg a jumbo jet gépeken kettő.

Hogy más utasszállító gépeken van-e sokkoló, nem egyértelmű, mivel a légitársaságoknak nem kötelező erről tájékoztatni a Nemzetközi Légiszállítási Szövetséget.

Számos nagy utasszállító légitársaság – köztük az Etihad, a Malaysia Airlines és az indiai Jet Airways – közölte, hogy a gépein nincs elektromos kábító fegyver, míg más légitársaságok – többek között az Emirates és a Lufthansa – azt közölték, hogy bár ezt hivatalosan nem erősíthetik meg, de a fedélzeten tartott sztenderd felszerelésnek nem része az elektromos kábító fegyver.

Igaz, a legtöbb légitársaság repülőgépeinek fedélzetén vannak egyéb eszközök a veszélyesen viselkedő utasok megfékezésére, például kötelek, bilincsek, és ragasztószalag.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×