eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Itt vannak az első felvételek a lavina alá temetett olasz szállodáról

Zajlik a mentés az olaszországi lavinakatasztrófa helyszínén. Az abruzzói Rigopiano hegyi szállóból egy holttestet már kihoztak, de még 22 vendég és a hétfőnyi személyzet lehet a romok és a hó alatt.

A négycsillagos szálloda teteje beomlott, a mentőegységek csak nagyon lassan haladnak. A legfrissebb hírek szerint már nem adnak életjelet a bent szorult emberek. A mentőegységek vezetője szerint sok áldozat van, köztük gyerekek, sőt a két túlélő családja is a hotel romjai alá szorult. 

Francesco Provolo, a pescarai tartomány prefektusa viszont azt mondta, nem hozzák nyilvánosságra egyelőre az áldozatok számát, mert nem akarják feleslegesen rémisztgetni a hozzátartozóikért aggódó családtagokat, és nem kívánta megerősíteni azokat az információkat, hogy élve is mentettek ki már valaki a szállodából.

Közben kikerült az első felvétel is a lavina által szétrombolt szálloda belsejéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×