eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin

Nem keresik tovább az eltűnt maláj gép roncsait

Csaknem hároméves eredménytelen kutatás után nem keresik tovább az eltűnt maláj utasszállító repülőgép roncsait - közölte kedden Ausztráliában a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC).

A JACC bejelentése szerint hivatalosan felfüggesztették a kutatást, miután nem hozott eredményt az Ausztráliától nyugatra fekvő, mintegy 120 ezer négyzetkilométeres terület átfésülése.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

A kutatás felfüggesztése nyomán valószínűsíthető, hogy soha nem sikerül megoldani a világ légi közlekedésének egyik legrejtélyesebb esetét. Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, hogy rossz helyen keresték a gép nyomait.

A küldetés tagjai később azt tanácsolták, hogy a keresés helyszínét az újabb elemzések szerinti új területre tegyék át. Az ausztrál kormány azonban ezt a kezdeményezést nem támogatta.

Ausztrália, Malajzia és Kína tavaly megállapodott abban: miután teljesen átfésülték a baleset feltételezett helyét, az akciót felfüggesztik, hacsak nem találnak újabb olyan bizonyítékot, amely pontosan megjelöli a történtek helyszínét. Mivel nem létezik olyan műszaki megoldás, amellyel megjelölhető lenne a repülőgép helye, a világ repüléstörténetének legköltségesebb, 160 millió dolláros (több mint 46 milliárd forintos) kutatásának ezzel vége.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×