eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Azonosították a halálkamionban talált holttestet

Megerősítette az alkalmazásában álló sofőr halálát az a lengyel szállítmányozási vállalkozó, akinek kamionját a berlini gázolásos merénylethez használták - jelentette a lengyel közszolgálati televízió kedden.

Ariel Zurawski - nyilatkozata szerint - a rendőrségi fénykép alapján azonosította unokatestvérét, akit holtan találtak a hétfő esti berlini ámokfutás után a kamion vezetőfülkéjében. A lengyel állampolgárságú férfit valószínűleg lelőtték. Zurawski azt is elmondta újságíróknak, hogy rokona minden bizonnyal szembeszegült a feltételezett támadóval. "Biztonsággal megállapítható, hogy küzdött" - mondta, hozzátéve, hogy a képen unokatestvére véres és megdagadt arca látható, amelyen szúrt sebek vannak.

"A fotó nagyon drasztikus" - mondta, hozzátéve, hogy először nem is akarta látni. A lengyel sofőr feleségének - aki utoljára hétfő délután három óra körült beszélt férjével - állítólag meg sem mutatták a fényképet.

"Jó sofőr volt, az egyik utolsó jó a munkaerőpiacon" - jegyezte meg Zurawski. A megölt férfi a feleségén kívül egy 17 éves gyereket hagyott hátra.

A GPS-adatokból kiderül, hogy a kamionnal hétfőn háromnegyed négy körül kezdett el valaki mozogni. "Úgy tűnt, mintha valaki gyakorolná a jármű vezetését" - magyarázta Zurawski. A kamionnak acélszerkezeteket kellett szállítania, és hétfő délután óta a városban parkolt. A Berlin szívében, a Breitscheidplatzon rendezett karácsonyi vásáron tartózkodók közé hétfő este nyolc óra körül hajtottak vele. A támadásban legalább 12-en vesztették életüket, és mintegy 50-en megsérültek.

A német hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a Németországba menedékkérőként érkezett, 23 éves, pakisztáni származású Naved B. rabolta el a kamiont, gyilkolta meg a sofőrt, és hajtott szándékosan a tömegbe. Később Klaus Kandt, a berlini rendőrség vezetője azt közölte, egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a pakisztáni gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×