eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Zürichben hárman megsebesültek egy lövöldözésben

Súlyosan megsebesült három felnőtt abban a lövöldözésben, amely hétfő este a zürichi főpályaudvar közelében, egy iszlám központnál történt.

A rendőrség - szemtanúkra alapozott - közlése szerint egy ismeretlen, 30 év körüli férfi imádkozókra lőtt rá este fél hat körül, majd elmenekült, és késő estig sem sikerült elfogni. Mindhárom sebesült állapota súlyos, valamennyien férfiak: 30, 35 és 56 évesek.

A rendőrség közölte azt is, hogy holttestre bukkant a központtól nem messze, ám hogy van-e összefüggés a halott és a lövöldözés között, arról egyelőre nem nyilatkoztak.

A szóban forgó zürichi iszlám központ részben mecsetként működik. Imádkozás mellett tudományos szemináriumoknak is helyet ad, és feladatai közé tartozik a muszlim kultúra ápolása. Zömmel szomáliaiak látogatják.

Svájcban igen ritkák a fegyveres támadások, jóllehet régi hagyomány, hogy a férfiak megtartják fegyverüket kötelező katonai szolgálatuk után, ennél fogva sok lőfegyver van a lakosság birtokában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×