eur:
392.51
usd:
362.46
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Támadás egy ohiói egyetemen

Késes támadás történt az ohiói Columbus egyetemén. Legkevesebb kilenc embert szállítottak kórházba, egyikük állapota válságos - jelentette az amerikai sajtó. Az elkövetőt lelőtték.

Az egyetem campuszára egy férfi hajtott be autójával, elgázolva a gyalogosokat a járdán, majd a járműből kiugorva egy késsel kezdett hadonászni és többeket megszúrt. 

Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén. "Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok" - szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos üzenet az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük, szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel.

Az egyetemet lezárták, a tűzoltók és a rendőrség azonnal a helyszínen volt. Kiderült, a lövések, amelyekről a diákok az egyetemi lap Twitter-fiókján beszámoltak, a rendőröktől származtak, s a merénylőt lőtték agyon. Kiderült később az is, hogy fiatal férfiról van szó, személyazonosságát és tettének lehetséges motivációit vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×