eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Trump még nem egyezett meg nagy bírálójával

Megtörtént az előre beharangozott találkozó Donald Trump megválasztott amerikai elnök és Mitt Romney republikánus párti volt massachusettsi kormányzó között, de egyelőre nem tettek bejelentést arról, hogy Romney kapna-e bármilyen szerepet Trump leendő kormányában.

A kommentátorok és politikai elemzők körében nagy feltűnést keltett a héten, hogy Trump a hétvégén Romney-val is találkozik, és állítólag miniszteri posztot kínál fel neki, valószínűleg a külügyi tárcát.

Romney négy évvel ezelőtt a republikánusok elnökjelöltje volt, akkor Trump teljes támogatását élvezte. Trump választási kampánya idején azonban szembefordult vele, és több alkalommal nyilvánosan szót is emelt elnökjelöltsége ellen. Az ellentét odáig fajult, hogy nagyon becsmérlően beszéltek egymásról, Romney "szélhámosnak" nevezte Trumpot, az elnökjelölt pedig "örök vesztesnek" a volt kormányzót. Romney azonban az elsők között gratulált Trumpnak győzelméhez, és azóta jobb lett a viszonyuk.

Trump a New Jersey állambeli Bedminsterben lévő golfklubjába hívta meg a hétvégére azokat, akiket elképzelhetőnek tart valamilyen kormányzati tisztségre. Szombaton - akkor találkozott Romney-val - még nem volt hajlandó bejelenteni semmilyen esetleges felkérést. "Holnap lesznek bejelentéseim. Nagyon sok tehetség van" - mondta este újságírók előtt.

Mindenesetre mind a megválasztott elnök, mind Romney elégedetten nyilatkozott az egy óra 25 percig tartó beszélgetésük után, hosszú kézfogással búcsúztak el. Mint szavaikból kiderült, külpolitikai témákról beszéltek.

Újabb tüntetés volt szombaton Trump ellen, ezúttal bő ezer ember vonult a New York-i Queens negyedből - ahol a megválasztott elnök született - a manhattani Trump Tower felhőkarcolóig. A demonstrálók a demokrácia és a társadalom sokszínűsége mellett emeltek szót. A tüntetést egy queensi megválasztott képviselő, a nyíltan homoszexuális Jimmy Van Bramer szervezte.

"Tudjuk, hogy a sokszínűség erősebbé teszi a társadalmat, lehet, hogy Trump itt nőtt fel, de ma már nem tartozik Queenshez" - mondta.

Van Bramer kapott csütörtökön egy névtelen, homofób e-mailt, amelyben halálosan megfenyegették. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×