eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Merényletre készülhetett egy 15 éves

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy 15 éves fiatalkorút Párizsban, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletet akart végrehajtani - közölték rendőrségi források.

Az előállítás szombat este történt a francia főváros XII. kerületében. A kamasz fiút jelenleg a titkosszolgálatok nyomozói hallgatják ki.

"Azért vettük őrizetbe, hogy kihallgassuk egy lehetséges támadásról, válaszul a Franciaország megtámadására Szíriában elhangzott felhívásokra" - mondta a rendőrségi forrás.

Az Iszlám Állam terrorszervezet egyik Szíriában tartózkodó francia dzsihadistája, Rachid Kassim az interneten az utóbbi időben rendszeresen buzdít Franciaország elleni újabb terrortámadásokra.

Francois Molins párizsi főügyész pénteken azt mondta, hogy egy Szíriából irányított női terrorkommandó akart pokolgépes merényletet végrehajtani azzal a gázpalackokkal teli gépkocsival, amelyet a múlt hét végén találtak Párizsban.

A meghiúsított merénylettel összefüggésben jelenleg öten vannak őrizetben, közülük egy 29 éves nő ellen szombaton eljárás indult, miután megtalálták az ujjlenyomatait a járművön.

Manuel Valls francia miniszterelnök vasárnap megismételte, hogy példanélküli a terrorfenyegetettség az országban, ahol az elmúlt másfél évben 240-en vesztették életüket iszlamista merényletekben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×