eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó

Lezuhant egy mentőhelikopter Szlovákiában

Lezuhant az Air-Transport Europe (ATE) mentőhelikoptere a Besztercebányához közeli Strelníky (Sebő) település körzetében, a gép háromfős személyzete és a fedélzeten szállított beteg, egy 38 éves férfi életét vesztette - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön a légi mentőkre hivatkozva.

A szerencsétlenség okairól, körülményeiről és pontos időpontjáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra hivatalos adatokat, a helikoptert éjfél után kezdték keresni.

A gépet a légi mentők szóvivőjének közlése szerint a társaság egyik legtapasztaltabb pilótája vezette, aki 1995 óta szolgált a mentőcsapatban, pályafutása során csaknem 5 ezer órát repült.

A cas.sk szlovák hírportál szemtanúkra hivatkozva azt írta: a Bell 429 típusú helikopter nem sokkal a felszállást követően különös hangokat kezdett hallatni, majd tíz percen belül lezuhant.

A szerencsétlenség áldozatai családjainak az ATE vezetése mély részvétét fejezte ki.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×