eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Hajtóvadászat indult a dzsihadisták ellen

A török rendőrség terrorelhárító egysége razziát indított szerda hajnalban Isztambulban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjai ellen - jelentette a Dogan hírügynökség.

A beszámoló szerint a rendőrségi műveletet megelőzően számos gyanúsított ellen adtak ki elfogatóparancsot. Annyit tudni lehet, hogy a terrorelhárítás a metropolisz ázsiai oldalán lévő Pendik kerületben is lecsapott egy helyszínen.

Törökország mindeközben az észak-szíriai Dzserablúsz körzetében is fellép a dzsihadisták ellen a török-szíriai határ biztonságának szavatolása érdekében: hajnal óta intenzív tüzérségi támadással sújtja az IÁ állásait a település környékén. Katonai források közlése szerint Ankara ezenkívül bekapcsolódott a Washington irányítása alatt álló nemzetközi koalíció indította légicsapásokba is, de az észak-szíriai szárazföldi katonai művelet még nem kezdődött meg.

Efkan Ala török belügyminiszter szerdán azt mondta: Törökország arra számít, hogy a dzserablúszi művelettel gyorsan elhárítja az Iszlám Állam által jelentett fenyegetést.

A tárcavezető az Anadolu hírügynökséget arról is tájékoztatta, hogy a török hatóságok elővigyázatosságból evakuálták Karkamis határváros és hat másik település lakosait.

Efkan Ala hangsúlyozta: Törökország nem fogja hagyni, hogy szélsőséges fegyveres csoportok fenyegessék az országot. Hozzátette: az is látható ugyanakkor, hogy nem csak az Iszlám Állam jelent veszélyt, hanem más terrorszervezetek is.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×