eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Václav Klaus: a tömeges migráció megsemmisíti az európai kultúrát

A más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása lerombolja Európát - jelentette ki Václav Klaus volt cseh államfő hétfőn este az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű, német parlamenten (Bundestag) kívüli párt egy választási gyűlésén.

Az észak-németországi Schwerinben tartott rendezvényen Václav Klaus többször is támogatásáról biztosította a bírálók egy része által jobboldali populistának tartott AfD-t, egyértelműen kiállt Angela Merkel német kancellár politikájával szemben, és a tömegek lázadásának szükségességéről beszélt.

A meghívásnak szavai szerint örömmel eleget tevő volt cseh államfő a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi városban az AfD mintegy 150 támogatója előtt beszélt, és elsősorban a migrációról szólt, amely a párt központi témája a közelgő tartományi választások kampányában.

A közismerten euroszkeptikus Klaus kifejtette azt az álláspontját, hogy az Európában megjelent terrorizmus a jelenlegi bevándorlási hullám egyik eredménye, de hozzátette, hogy a más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása Európa lerombolásával fenyeget, a terrorizmus nélkül is.

Ennek elkerülésére alapvető és mély társadalmi változás szükséges, majdnem hogy forradalom - fogalmazott a cseh politikus, és ezzel összefüggésben a tömegek lázadását emlegette, José Ortega y Gasset spanyol filozófus egyik alaptézisére hivatkozva.

Klaus kijelentette, hogy az AfD az egyetlen politikai erő, amely képes szembeszállni Németország jelenlegi vezetésével. Egyúttal arra biztatta az AfD aktivistáit, hogy "kampányuk során a tartomány legkisebb falujába is el kell jutniuk, és minden ajtón be kell kopogniuk, mivel másképp nem lehet megnyerni a választásokat".

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én tartanak helyi törvényhozási választást, s ezen a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az AfD jelenleg a szavazatok 19 százalékára számíthat.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 11:42
×
×
×
×