eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Emberrablásra buzdít az al-Kaida vezetője

Nyugati állampolgárok elrablására buzdít egy hangfelvételen Ajman az-Zaváhiri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője - tudatta vasárnap Pakisztánban a nemzetközi terrorizmussal foglalkozó SITE nevű civilszervezet.

A Zaváhirinek tulajdonított interjúban a terrorista vezér arra buzdítja a szervezet híveit, hogy raboljanak el nyugati állampolgárokat, akiket muszlimokért cserébe kellene csak szabadon bocsátani. Szerinte erre egészen addig szükség van, "míg szabadon nem engedik az utolsó muszlim férfit és az utolsó muszlim nőt a keresztesek, hitehagyottak és az iszlám ellenségeinek börtöneiből".

A hangfelvétel eredetisége független forrásból nem erősíthető meg.

Ajman az-Zaváhiri Oszáma bin Láden meggyilkolása után vette át az al-Kaida irányítását. Vélhetően Pakisztán és Afganisztán határvidékén bujkál valahol, a tálibok által ellenőrzött területen.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×