eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Az Európai Parlament is a kilépés deklarálására szólítja fel Cameront

Az Európai Unió vezetői és az alapító országok külügyminiszterei után az Európai Parlament is arra kívánja felszólítani Nagy-Britanniát, hogy a népszavazás eredményével összhangban a lehető leggyorsabban nyújtsa be hivatalosan az unióból való kilépési szándékát.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap arról ír, hogy a parlament négy frakciója - a néppárti, a szociáldemokrata, a liberális és a zöld frakció - közösen szólítja fel David Cameront brit miniszterelnököt arra, hogy az EU állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján már kedden deklarálja hivatalosan az ország kilépési szándékát, és ezzel kezdetét vehesse a kiválás folyamata.

A közös nyilatkozatnak az újság által kiszivárogtatott tervezete szerint a parlamenti frakciók szerint erre azért van szükség, hogy elejét vegyék a hosszan tartó bizonytalanságnak, és megőrizzék az EU integritását. A frakciók hangsúlyozzák azt is: mindaddig nem lehet szó az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti új kapcsolatrendszerről, amíg le nem zárul a kiválás folyamata.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×