eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Cenzúrázták az orlandói merénylő és a rendőrség telefonbeszélgetéseinek leiratát

Republikánus nyomásra az igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megváltoztatta reggeli döntését és hétfő délután teljes egészében nyilvánosságra hozta az orlandói tömegmészárlás elkövetőjének a rendőrséggel és az FBI embereivel folytatott telefonbeszélgetéseinek a szövegét.

A hétfő reggel még szerkesztett formában és csak részlegesen nyilvánosságra hozott dokumentumok között nem volt annak a korábbi értesülésnek nyoma, hogy a merénylő, Omar Mateen, felesküdött az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjére, Abu Bakr al-Bagdadira.

A döntést elfogadhatatlan "cenzúrának" és "felháborítóan nevetségesnek" minősítette Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke.

A kormányzat és az FBI illetékesei döntésüket részben azzal indokolták, hogy nem akartak publicitást adni a terrorszervezeteknek a gyűlöletes propagandájuk népszerűsítéséhez. Paul Ryan egyenesen Barack Obama elnököt okolta a döntésért. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján elhárította a felelősséget, mondván, hogy az elnöknek semmi köze nincs a telefonbeszélgetések leirataihoz. Ez a minisztérium és az FBI döntése volt, hozzájuk forduljanak tiltakozásaikkal - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×