eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Kihallgatáson a Milosevics házában lakó maffiafőnök

A Pukanic-gyilkossággal összefüggésben Belgrádban őrizetbe vették a szerbiai és a balkáni alvilág egyik ismert vezetőjét, Sreten Jocicot. A belgrádi média keddi beszámolói szerint az alvilági nevén, Joca Amszterdamként is ismert férfit hétfőn késő este kísérték be a rendőrségre, kihallgatásra.

Ivica Dacic szerb belügyminiszter közölte, hogy a maffiaperekben eljáró belgrádi ügyészség utasítására Jocicot őrizetbe vették a zágrábi Nacional című lap tulajdonosa, Ivo Pukanic ellen elkövetett merénylettel összefüggésben.

Ivo Pukanicot, illetve Niko Franjicot, a lapot kiadó cég marketingigazgatóját tavaly október 23-án gyilkolták meg Zágráb belvárosában. Egy motorkerékpárra szerelt pokolgép robbant fel gépkocsijuk mellett, és kioltotta mindkettejük életét. A belgrádi és a zágrábi sajtó nyomozati forrásokra hivatkozva az elmúlt hónapokban többször kapcsolatba hozta Sreten Jocicot a merénylettel.

A szerbiai sajtóban "ellentmondásos üzletemberként", a nyugati sajtóban pedig maffiafőnökként, a Balkán egyik legfőbb drogbárójaként számon tartott Jocic Szerbia egykoron teljhatalmú urának, Slobodan Milosevicnek a házában lakott azóta, hogy a holland hatóságok kiadták Belgrádnak. Ez három évvel ezelőtt történt. Kábítószer-kereskedés, rendőrgyilkosságok és rablógyilkosságok, illetve más bűntények miatt nyolc európai országban keresték.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 12:53
×
×
×
×